ISTANBUL COCKTAIL FESTIVAL

Istanbul Cocktail Festival, 2019’un sıcak yazı aramızdan ayrılırken, hala tatil havası alamamış İstanbullular için çok güzel bir haftasonu kaçamağı niteliğindeydi. Gezmeye kalksanız birkaç akşamınızı ayırmanız gereken İstanbul’un sayılı mekanları, etkinliğe katılanlar için en iyi kokteyllerinden seçkilerle alanda konumlanmıştı. Bu bakıma Cocktail Festival ekibine teşekkür etmek gerekiyor. Bu kadar iyi kokteylleri bu denli iyi fiyatlara deneyebilmemiz bizler için büyük bir şans. Öte yandan ekip size “Kokteyl nasıl yapılır?” dersini vermeyi de ihmal etmemiş. Etkinlik boyunca birçok workshop alanında farklı kokteyllerin nasıl yapıldığını deneyimleme imkanımız da bulunuyordu. Ayrıca sadece kokteyl barlar değil, alandaki birçok farklı stand da etkinliğe damgasını vurdu, rengini kattı. Rengini kattı derken mecazi bağlamı bir yana dursun, festival makyajının en iyi örneklerini görmek mümkündü.

Bir güzel teşekkür de sahnenin konumlandırılmasına edilmeli diye düşünüyorum. Ana sahneyi kullanmak yerine konserleri Küçükçiftlik Park’ın çim alanına taşımaları, bir yandan boğazdan gelen serinliğin keyfini çıkarmamıza bir yandan da rahat rahat müziğe doymamıza imkan sağladı.

Nilipek’in keyifli dinletisinin ardından Nova Norda ve Son Feci Bisiklet’in performansları dinleyenleri etkisi altına aldı. Gecenin headliner’ı Büyük Ev Ablukada’nın enerjisine ise diyecek bir söz bulunmuyor. Şunu söyleyebilirim ki, sadece müziğiyle değil, sahne performansıyla da dinleyicileri büyüledi Büyük Ev Ablukada.

Kimsenin kimseye rahatsızlık vermediği iyi bir kitleyi de bir araya getirmeyi başaran ekip, herkesin aradığı eğlenceyi bir çatı altına toplama adına da başarılı bir iş yapmış diyebiliriz.

Genel olarak toparlamak gerekirse, şahsi tavsiyem Cocktail Festival gibi etkinliklerin sayılarının artırılmasından yana. Fakat bu etkinliğin futbol maçıyla çakışmasından ötürü ulaşımla alakalı sıkıntıların yaşandığı da bir gerçek. Girişlerde bu sorun göze batmasa da gecesinde dönüş yolunda sorun yaşayan birçok kişiyle karşılaştık. Ancak buradaki akışa tabi Profun ekibinin yapabileceği bir müdahale yok. Etkinliğin tarihi aylar önceden belirlenmişken, futbol maçlarının tarihi haftalık değişebiliyor. Bu gibi çakışmalara rağmen organizasyonun iyi yönetildiği göz önüne alınırsa Profun ekibi takdiri hak ediyor.

Yazı oluşturuldu 6

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön