Tamino @Zorlu PSM

Dinleyenleri tarafından Jeff Buckley’nin veliahtı olarak adlandırılan Tamino, 18 Ekim’de Zorlu PSM’de çok keyifli bir performans sergiledi!

Tam bir yıl önce yayınladığı ilk albümü Amir’in, Deluxe versiyonunu yayınladığı bu özel günde Tamino ile Türkiye turnesinin ikinci durağı İstanbul’da Zorlu PSM’de buluştuk. Ankara ve İzmir’de de sahne alan 22 yaşındaki sanatçının Türkiye’de şimdiden çok geniş bir kitleye ulaştığını görmüş olduk. Tamino’nun sürükleyici vokal yeteneği, melankolik tarzı ve sade sahne gösterisi, Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nin inanılmaz atmosferi ile buluşunca katılımcıları farklı bir dünyaya taşıdığını söylemek yanlış olmaz. Nitekim kendisi de konser esnasında bu konserin, “şimdiye kadarki en iyi konseri” olduğunu söyleyerek bizleri sevindirdi.

Açıkçası tek keşkemiz daha önce gidip daha önden izleyememek oldu. 21.00’de çıkan Tuğçe Şenoğul’un performansı esnasında kalabalık çoktan yerini almıştı. Tuğçe Şenoğul’un performansı da oldukça keyifliydi ve Tamino öncesinde yine güçlü ve melankolik bir vokalin olması iyi bir seçenek olmuş. Tamino’ya olan bu hayranlığın temelinde de Türkiye’de insanların melankoliye çok düşkün olması yatıyor olabilir. Ayrıca Amir albümünün kültürel bir sentez ürünü olduğunu söyleyebiliriz çünkü kendisi de yarı Belçikalı yarı Mısırlı olan sanatçı, albüm kayıtlarını alırken Arap müzisyenlerle çalışmış.

Saat 22.00’yi çok geçmeden çıkan Tamino, Amir Deluxe albümünden neredeyse her şarkıyı çaldı. Yer yer bateri ve klavye eşlik etti, yer yer de naif sesi ve gitarıyla başbaşa kaldık. En çok beklenen performansları Habibi ve Indigo Night katılımcıların eşlik edişi ve çığlıklarından da anlayabileceğimiz üzere çok başarılıydı. Zorlu PSM’in sahne ışıklarının tasarımı da övülmesi kaçınılmaz olan bir başka faktördü. Özellikle Sun May Shine, Habibi ve w.o.t.h. performanslarında sahne ışıkları çok etkileyiciydi. Konserde alınması gereken bir başka not da So It Goes parçasının yaklaşık 10 dakikalık sürükleyici performansıydı.

Henüz Tamino ile tanışmadıysanız henüz çok yeni yayınladığı, kariyerinin ve müzik geçmişinin bir toplamı niteliğinde olan Amir (Deluxe) albümüne bir göz atmanızı öneririz.

Yazı oluşturuldu 3

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön