Kerem Görsev’den Yeni Albüm: Perfect Balance

Caz müziğin duayen isimlerinden Kerem Görsev, Kasım ayının ilk günü “Perfect Balance” isimli 19. stüdyo albümü ile Türk cazını tazeledi. 7 şarkıdan oluşan albümün tüm besteleri kendisine ait. Her albümünde ekip arkadaşlarını titizlikle seçen ünlü caz piyanistinin başarısı Türklerin göğsünü kabartacak derecede. Görsev’in yurt dışındaki etkinlikleri de oldukça büyük ilgi görmekte.

Caz dinleyicileri albümde yer alan tüm sanatçılara son derece hakim. Davulda en genç caz müzisyenlerinden Ferit Odman, kontrbasta Kerem Görsev’in konservatuvardan arkadaşı Kağan Yıldız, tenor saksafonda ise Grammy ödüllü Amerikalı Ernie Watts bulunmakta. Daha önce Rolling Stones ve Frank Zappa gibi isimlerle çalışan Ernie Watts, “Perfect Balance” albümünde Kerem Görsev ile 5. kez stüdyoya girdi. Mayıs 2019’da, İstanbul Babajim Stüdyoları’nda kaydedilen albüm için sadece 4 saat harcanması büyük dikkat çekti.

Albümün lansmanı 13 Kasım’da Zorlu PSM bünyesindeki Touché’de gerçekleşti. Yaklaşık 1 saat 45 dakika süren konserde Kerem Görsev’in samimi sohbeti, yaş ortalaması oldukça yüksek dinleyiciye tebessüm kaynağı oldu. İcra etmesi çok zor olan şarkıların üstesinden başarıyla gelen grupta Ernie Watts yerine caz camiasının mumla aradığı Engin Recepoğulları yeteneklerini sergiledi. Lansmana katılmış dinleyicilerden kendisine yönelik pozitif geri dönüşler alan Görsev, mütevazılığını korudu ve dikkatleri sahne arkadaşlarının üzerine çekmek istedi. Bunu başarmış olsa gerek ki Ferit Odman’ın çok sevdiği agresif atakları ve Engin Recepoğullarının leziz soloları alkışları topladı. Ancak dinleyicinin tüylerini diken diken eden asıl şey Kağan Yıldız ve takdire şayan performansıydı. Özellikle son şarkılarda kendisine verilen fırsatlarda tüm salonun göz bebeklerini büyütmeyi başardı.

Hala çok yeni olan “Perfect Balance” albümü günden güne popülerleşmekte. Bu isimlerden zaten kötü bir albüm beklenemezdi ama yıllarca dinlenilebilecek bir albüm olması bizi çok mutlu etti. Okul veya iş stresinden bir an olsun uzaklaşmak; dertlerini, tasalarını unutmak isteyen okurlarımıza tavsiyemdir. Ayrıca Kerem Görsev önderliğindeki bu dörtlünün konser takvimlerini de sık sık kontrol edin derim.

Yazı oluşturuldu 8

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön