NETFLIX & EVDE KAL

Covid-19 virüsünün yayılmasını engellemek için mümkün olduğunca sosyal izolasyon sağlamaya çalışıp vaktimizin çoğunu evimizde geçirdiğimiz bu günlerde, birçoğumuzun baş vakit öldürücüsü Netflix. Ben de bu zor günlerde ailecek izleyebileceğiniz, tüketimi kolay, izledikten sonra kendinizi iyi hissedeceğinizi düşündüğüm, gözünüzden kaçmış olabilecek, Netflix Türkiye arşivlerinde de mevcut 10 film listeledim. Herkese keyifli izolasyonlar!

1.Chef(2014)

Yemek tutkunluğuyla da bilinen Jon Favreau’nun yönetmenliğini, senaristliğini ve başrolünü üstlendiği son derece naif bir aşçılık ve aile filmi… Yan rollerdeki Scarlett Johansson, Robert Downey Jr. , Dustin Hoffman ve Sofía Vergara gibi yıldızlar filmi zenginleştiren isimlerden.

Önemli Not: Aç karna izlememeniz tavsiye edilir.

2. Hunt for the Wilderpeople(2016)

Thor:Ragnarok ve Jojo Rabbit’le ismini tüm dünyaya duyuran yönetmen Taika Waititi’nin yine kendine has mizahıyla ve muhteşem Yeni Zelanda doğasıyla bezeli filminde toplumun dışında kalmış öksüz bir çocukla üvey amcasının macerasını izliyoruz.

3. The Boy Who Harnessed the Wind(2019)

William Kamkwamba’nın aynı isimle çok satan otobiyografik romanından uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda ve başrolünde Chiwetel Ejiofor var. Malavili’de geçen film, maddi imkansızlıklar nedeniyle 13 yaşında okuldan atılan William’ın ilham verici öyküsünü anlatıyor.

4. İtirazım Var(2014)

Onur Ünlü’nün senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği filmde, Serkan Keskin’in canlandırdığı genel normların dışında bir imam olan Selman Bulut’un çevresinde gerçekleşen bir cinayet vakası ele alınıyor.

5. Big Fish(2003)

Usta yönetmen Tim Burton’ın yine masalsı bir dünya yarattığı film, ölüm döşeğindeki babanın oğluyla olan ilişkisine odaklanıyor. Oyuncu kadrosu ise Ewan McGregor, Albert Finney , Helena Bonham Carter , Marion Cotillard, Steve Buscemi ve Danny DeVito gibi yıldızlardan oluşuyor.

6. Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? (2006)

Dördüncü işbirlikleri 9 Kere Leyla’nın vizyon tarihi salgın nedeniyle erteleyen Ezel Akay-Haluk Bilginer ikilisinin yaptığı ikinci proje olan bu film, masal ve gerçek karışımı bir anlatıyla 14.yüzyıl Osmanlı Bursa’sının sosyal yaşamını gözler önüne seriyor.

7. Dolemite Is My Name(2019)

Ünlü komedyen Eddie Murphy’nin üç yıl aradan sonra sinemaya dönüşünü müjdeleyen filmde, 70’li yılların kült oyuncu ve şarkıcısı Rudy Ray Moore’un hayatına odaklanılıyor. Filmde Murphy’e Craig Robinson, Snoop Dogg, Wesley Snipes ve Chris Rock gibi isimler eşlik ediyor.

8. Klaus(2019)

Yılın en başarılı animasyonlarından Klaus, 92. Akademi Ödülleri’nde de aday gösterilmişti. Noel Baba mitine farklı bir yorum getiren filmin seslendirme kadrosunda da Jason Schwartzman, J.K. Simmons ve Rashida Jones gibi isimler var.

9.Limonata(2015)

Son iki filmi Ölümlü Dünya ve Cinayet Süsü ile Türkiye sinemasına yeni bir soluk getiren Ali Atay’ın ilk yönetmenlik deneyimi Limonata, birbirini yeni tanıyan iki kardeş Sakıp ve Selim’in Türkiye’den Makedonya’ya uzanan yol hikâyesini anlatıyor. Başrollerde ise Serkan Keskin ve Ertan Saban var.

10. Scott Pilgrim vs. the World (2010)

Yönetmen Edgar Wright’ın aynı adlı çizgi romandan uyarladığı ve kendine has stilize bir atmosfer oluşturduğu film, ilginç kurgusuyla ve müzikleriyle dikkat çekiyor.

Yazı oluşturuldu 1

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön