Türkiye’den Riverside Geçti!

Ekinsu Gülten’in yazısıdır.

10 Mart Salı günü, Polonya asıllı Riverside grubunun ‘’Wasteland’’ albüm turnelerinin İstanbul ayağına katılma şansı yakaladık. Turkcell Sahnesi’nde gerçekleşen etkinlikte salon tam olarak dolmamıştı fakat çok keyifli bir konserdi.

Progresif Rock/Metal türünde müzik yapan grup dört üyeden oluşuyor. Bass gitarda aynı zamanda grubun solistliğini yapan bazı şarkılarda ise akustik gitarda gördüğümüz Mariusz Duda, klavyede Michał Łapaj, bateride Piotr Kozieradzki ve elektro gitarda şubat ayında grubun resmi üyesi haline gelen Maciej Meller bulunuyor. Grubun bütün üyeleri yaratıcılıklarını sonuna kadar kullanıyor. Ancak katıldığımız konserdeki şarkılarda davulun biraz zayıf olduğunu hissettik.

Grubun sahne performansı gerçekten çok etkileyiciydi, öyle ki dinlerken tüylerimizin diken diken oldu. Konser sırasında küçük bir sürpriz ile karşılaştığımızı da belirtmeliyiz. Pink Floyd ve Tool hayranı olduğunu belirten grup, konser repertuvarlarına dinlerken çok keyif aldığımız parçalardan biri olan Pink Floyd ‘Wish You Were Here’’ şarkısını da eklemiş. Grubun yaptığı ritimsel geçişler oldukça başarılıydı. Bu yaratıcı ekibi dinlerken çok keyif aldık, bir sonraki ziyaretlerini heyecanla bekliyoruz.

Yazı oluşturuldu 115

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön