American Music Awards 2020

Burak Aydın’ın yazısıdır.

Bu sene 48.si düzenlenen Amerikan Müzik Ödülleri dün gece Los Angeles’ta Covid tedbirleriyle düzenlenen tören ile sahiplerini buldu. Birkaç hafta önce Dua Lipa tarafından açıklanan adaylar listesinde Roddy Ricch ve the Weeknd sekizer adaylıklarıyla göze çarpıyordu. Arkasından ise Megan Thee Stallion beş, Bad Bunny, DaBaby, Doja Cat, Justin Bieber, Lady Gaga ve Taylor Swift dörder adaylıkla takip ediyordu. Törende açıklanan kazananlarda ise Justin Bieber, country müzik ikilisi Dan + Shay, Taylor Swift ve The Weeknd üçer ödülle listenin başında yer alıyorlar. AMAs tarihinde en çok ödüle sahip sanatçı olan Taylor Swift toplam 32 ödül sahibi olarak, ikinci sırada yer alan Michael Jackson ile arasındaki farkı dün gece sekize çıkarttı.

Törenin belki de en önemli ödülü olan Yılın Sanatçısı ödülünü 6. defa, ve En Sevilen Kadın Pop/Rock Sanatçısı ödülünü 5. defa alan Taylor Swift iki kategoride de rekorun sahibi. Ödüllerini uzaktan bağlanarak kabul eden Swift, eski albümlerini yeniden kaydetme sürecinde olduğundan yoğun olan programından dolayı katılamadığını belirtti. Justin Bieber da En Sevilen Erkek Pop/Rock Sanatçısı ödülünü 4. kez kazanarak kategori rekorunu elde etti. Bazı rekorları belirttikten sonra birkaç ilgi çekici sonuçtan da bahsetmek isterim. Tam 14 yıldır ilk defa En Sevilen Kadın Soul/R&B Sanatçısı ödülü Rihanna ve Beyoncé hariç bir sanatçıya gitti. Yılın Yeni Sanatçısı ödülünü de kazanan Doja Cat, bu ödülün de sahibi oldu. Benzer bir sonuç En Sevilen Kadın Country Sanatçısı kategoriisnde görüldü, 14 yıldır Taylor Swift ve Carrie Underwood’dan başka kazananın olmadığı kategoride Maren Morris kazandı. 

Geçtiğimiz günlerde Vogue dergisine kapak olan Harry Styles ise Fine Line albümü ile hem solo hem de grup olarak (One Direction, 2013-2014) En Sevilen Pop/rock Albüm ödülünü kazanan ilk kişi oldu. Uzaktan performansları bu yılki diğer törenlerde de görmüştük. Ödülün verildiği üç yılın üçünde de En Sevilen Sosyal Sanatçı ödülünü kazanan BTS Seoul Olimpiyat Stadından katılırken, Dua Lipa Londra Royal Albert Hall’dan Levitating şarkısıyla katıldı. Performansı hakkında ufak bir spoiler: adına da uygun olarak şarkıyı havalanarak söylüyor. 

AMAs 2020’deki yirmiyi aşkın performanstan iki tanesi. Tüm kategorilerin sonuçları ve Dua Lipa’nın performansı için: 

https://www.theamas.com/winners/2020-winners/

https://pitchfork.com/news/watch-dua-lipa-perform-levitating-and-levitate-at-amas-2020/

Yazı oluşturuldu 115

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön