Kapadokya Semalarında Gerçek Dışı Bir Performans! Ben Böhmer, Cercle İçin Türkiye’de

Alışılmadık konumlarda düzenledikleri performanslarla tanınan Cercle, 31 Ağustos’ta Nevşehir/Türkiye’deydi. Gece kulüplerinden, performans için düzenlenmiş özel garajlardan, Boiler Room’lardan uzaklaşıp cazibe turist yerlerine, kalelere, uzay gemilerine, dağlara hatta uçurumlara elektronik müziği taşıyan “Cercle”, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki yerlerden biri olan Kapadokya bölgesindeydi. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile iş birliği yapılarak bir sıcak hava balonunda, yerden yaklaşık 1000 metre yükseklikte gerçekleşen bu performansın konuğu; kendi müziğini melodik, atmosferik, melankolik olarak tanımlayan Ben Böhmer’di.

31 Ağustos sabahı ekipmanları balona kurulan Ben Böhmer, 06:00’da Kapadokya semalarında yükselmeye başladı. “Edm.com” ile yaptığı röportajda yükseklik korkusu olduğundan bahseden Ben Böhmer, balonun yükselmeye başladığı ilk 15 dakikada oldukça gergin olduğunu, ekipmanları sabitlenmediği için onların aşağı düşmesinden oldukça korktuğunu belirtti. Balon yeterince yükselip stabil bir yükseklik sağlayınca rahatlayan Ben Böhmer, eşsiz Kapadokya manzarası eşliğindeki performansını Facebook ve Youtube üzerinden canlı yayınlarla tüm dünyaya sundu. Canlı yayın anlamında son derece riskli olan bu performansta Cercle, canlı yayını “drone”lar ve balonun altında sürekli hareket eden bir araç ile sağladı. Performansına henüz yayınlanmamış parçalarla (ID-ID) başlayan Ben Böhmer, remix ve original mixleriyle hayranlarına eşsiz bir müzik şöleni yaşattı. Performansında çaldığı daha önce yayınlanmamış EP’lerden Cappadocia ve Phasesadlı EP’ler de performanstan sonra Cercle Records tarafından yayınlandı.

Hala bu performansın gerçekleştiğine inanamayan Ben Böhmer, bu performansın hayatının en güzel tecrübesi olduğundan bahsetti. Bizim de müzikten, eğlenceden uzak kaldığımız bu dönemde bize ilaç gibi gelen bu performans, Türkiye semalarında gerçekleşmiş eşsiz bir an olarak hafızalarımıza kazındı. Bu eşsiz performansa tanık olmak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz. Yakın zamanda, eşsiz lokasyonlarda, bu tecrübeyi maskesiz yaşayabilmek dileğiyle. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

Yazı oluşturuldu 1

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön