ABBA, 40 Yıl Sonra Kaldığı Yerden Devam Ediyor!

Ahsen Çamlıca’nın yazısıdır.

Popüler kültürün mihenk taşı ve 70’li yılların en önemli isimlerinden biri olan ABBA, 40 yıllık aranın ardından hayranlarını iki yeni şarkıyla selamladı. Bu hafta başında tanıtımı yapılan ve insanların mail yoluyla kaydoldukları Abba Voyage sitesinin çıkmasıyla ABBA’nın dönüş yapacağı kesinleşmişti. 2 Eylül Perşembe Türkiye saatiyle 19.45’te başlayan YouTube yayınıyla birlikte yeni albüm müjdesini almış olduk. 

Grup albüm kayıtlarına başlamak için ilk kez 2018 yılında bir araya gelmişti. Perşembe günü gerçekleşen YouTube yayınında grubun piyanisti Benny Andersson, projenin önce iki şarkıyla başladığını ve sonrasında bir albüm halini aldığını açıkladı. 5 Kasım 2021’de yayınlanacak olan albüm, 10 şarkıdan oluşacak. Albümden şu ana kadar yayınlanan iki şarkı var: I Still Have Faith In You ve Don’t Shut Me Down

ABBA üyeleri, motion capture teknolojisiyle Mayıs 2022’de Londra’da özel olarak hazırlanan sahnede dijital olarak da olsa sahnede olacak.

İsveçli ikonik grup ABBA, en son 1981 yılında çıkardıkları The Visitors albümüyle müzik yolcuklarına geçici olarak veda etmişlerdi. 5 Kasım’da yayınlanacak olan albümleriyle birlikte sadece müzik piyasasına değil aynı zamanda sahnelere de geri dönüyorlar! Basın açıklamasında açıklanan konser sistemine göre ABBA üyeleri, motion capture teknolojisiyle Mayıs 2022’de Londra’da özel olarak hazırlanan sahnede dijital olarak da olsa sahnede olacak. Prodüksiyon kısmı ise oldukça göz kamaştırıcı: Gösteri için Londra’da özel olarak hazırlanan sahne, 3.000 kişilik kapasiteye sahip olacak. Sahnedeyse ABBA’nın dört üyesinin hologramı ve on müzisyen yer alacak. ABBA üyelerinin hologram için testte oldukları görüntüler, ABBA’nın resmi hesaplarından ve bu proje için özel olarak açılan ABBA Voyage hesaplarından paylaşıldı. Agnetha, bu sıra dışı ve tarihi projeye hazırlanırkenki hislerini şöyle ifade ediyor: “Stüdyoda tekrar toplandığımızda ne bekleyeceğime dair hiçbir fikrim yoktu. Benny’nin kayıt stüdyosu o kadar keyifli ve güvenli bir ortam ki, farkına varmadan çok eğleniyordum! Bu anın sona erdiğine pek inanamıyorum. Bunu artık tüm dünyayla paylaşmalıyız!”

Anlaşılan o ki 1974’teki  Eurovision zaferinden başlayarak popüler kültür tarihine adını altın harflerle yazdıran ABBA, yediden yetmişe herkesin hayatına dokunmaya ve herkesi dans ettirmeye devam edecek!

Yazı oluşturuldu 115

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön