The Weeknd Radyo Rüzgarıyla Geri Döndü!

İrem Sönmez’in yazısıdır.

The Weeknd’in heyecanla beklenen beşinci stüdyo albümü “Dawn FM”, 7 Ocak 2022’de yayınlandı ve bolca beğeni topladı. Listelere ilk sıralardan giren ve 10 ülkede 1. sıraya yerleşen albüm, 80’lerin elektronik dans pop tarzını yansıtıyor. Apple Music 1’da “Momento Mori” isimli bir radyo programı olan sanatçı bu albümünde isminden de anlaşıldığı gibi bir radyo istasyonu teması belirlemiş ve birçok şarkıda bulunan radyo programı sunumları ve istasyon anonslarıyla bu konsepti desteklemiş. Yapımcılığını The Weeknd ile birlikte Max Martin ve Oneothrix Point Never’ın üstlendiği albümde katkıda bulunanlar arasında Calvin Harris, Oscar Holter ve Swedish House Mafia da var. Bu isimlerin yanı sıra Lil Wayne ve Tyler, the Creator ile düetler de mevcut. Heyecan verici detaylarıyla Dawn FM evreni, albümün öne çıkan parçalarını mercek altına aldığımızda daha dikkat çekici bir hal alıyor.

Dawn FM

Albümün girişini aynı isimdeki “Dawn FM” yapıyor. Kuş sesleriyle başlayan şarkıda The Weeknd’in vokallerinden sonra sürpriz isim Jim Carrey, albümü bir radyo istasyonuymuş gibi sunuyor. Parça, albümün temasına anlamlı bir gönderme ve gülümsetecek bir detay olan radyo istasyonu anonsuyla bitiyor.

Take My Breath

Ağustos 2021’de yayınlanan “Take My Breath”, heyecanla beklenen albümün ilk teklisiydi. Bu şarkı, “How Do I Make You Love Me”nin sonundaki ritim değişikliği sayesinde geldiğini hissettiğimiz güzel bir geçişle başlıyor. Albümün hareketli şarkılarından sayılabilecek bu başarılı parça, kesinlikle mod yükseltiyor ve albümün tarzını iyi yansıtıyor.

Sacrifice

Albümün ikinci teklisi olan “Sacrifice”, hızlı bir ritimle başlıyor ve bu ritmin özü Amerikalı R&B sanatçısı Alicia Myers şarkısı olan “I Want To Thank You”dan geliyor. The Weeknd şarkısında bu ritmin hızlandırılmış bir versiyonunu kullanmış. Albümün geri kalanında da yoğun olarak hissedilen 2000’ler öncesi elektronik pop elementleri bu şarkıyla birlikte zirveye çıkıyor ve dinleyeni onlarca yıl öncesine ışınlayıp en yakın diskoya yerleştiriyor. “Take My Breath” ile birlikte bu parça, albümün dans ikilisi gibi.

Out of Time

Albümün en romantik şarkısı olan “Out of Time”da The Weeknd, melodiyi oluştururken bu sefer Japon müzisyen Tomoko Aran’ın “Midnight Pretenders” isimli şarkısını kullanmış. Bu duygulu şarkının sonuna bir kez daha Jim Carrey eşlik ediyor ve albümün ortasına doğru gelmişken radyo istasyonu teması tekrar hatırlatılıyor.

Every Angel is Terrifying

“Gasoline”deki gibi çarpıcı bir girişi olan bu parça, vokal içermemesi açısından “A Tale by Quincy” ve “Phantom Regret by Jim”e benziyor. Girişteki 42 saniyelik bölüm kesildiğinde The Weeknd, meleklerin medya tarafından “mükemmel” imajı verilenleri hakkında değil de İncil’de anlatıldığı gibi karanlık olanlarıyla ilgili konuşmaya başlıyor. Konuşma ilerledikten sonra sanatçının arkadaşı Josh Safdie devreye giriyor ve o da “After Life” isimli, aylık 4.95 dolara abone olunabileceğini söylediği bir platformun reklamını yapıyor.

Less Than Zero

Sona bir şarkı uzakta olan “Less Than Zero”, akustik gitarın da yardımıyla kapanışa yakışır şekilde dinleyiciyi nostaljik bir duygusallığa sürüklüyor.  Dinleyince geçmişe götüren şarkıda The Weeknd, zaman geçtikçe değişen bir ilişkiden bahsetmiş. Akılda kalan duygu dolu nakaratının da etkisiyle, bitmeden tekrar başlatılacak şarkılardan. Yine favorilerden olan bu parçanın, albümün teklisi olmayı hak ettiğini düşünenler de var.

The Weeknd albüm yayınlandıktan sonra da sevenlerini heyecanlandırmaya devam etti. 10 Ocak’ta attığı tweet’e göre bu albüm, bir üçlemenin parçası. Hayranlarının teorilerine göre üçleme sırasıyla “After Hours”, “Dawn FM” ve “Every Angel is Terrifying”de adını duyduğumuz “After Life”tan oluşuyor. “After Hours” döneminde klip ve performanslarındaki yaralı görüntüsünden sonra, “Dawn FM”in albüm kapağında yaşlanmasının ölümü temsil ettiği ve “After Life”ın da -ismi gibi- sonraki yaşamı temsil edeceği düşünülüyor. “After Hours” tanıtımı sırasında sanatçının “dawn” kelimesini sıkça kullanması, “Dawn FM”deki melekler, sonsuzluk ve özellikle de son parçada beliren cennet sembolleri düşünülünce tüm bunların “After Life” isimli sıradaki albüme gönderme olması ihtimali yüksek. Fakat The Weeknd bu konuda açıklama yapmadıkça bir şey söylemek mümkün değil. Şimdilik yapılabilecek en iyi şey üçlemenin son parçasını heyecanla beklerken Dawn FM’in tadını çıkarmak!

Yazı oluşturuldu 115

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön