MAYA’NIN ELLERİ ÖPÜLESİ…

Mustafa Erdem’in yazısıdır.

Mabel Matiz’in yaklaşık 2 yıldır üzerinde çalıştığı 4.Stüdyo albümü “MAYA” dinleyicileriyle buluştu. Adını Mabel Matiz’in annesinden alan albüm 2 CD’den oluşuyor ve toplamda hepsinin birbirinden güzel olduğu 21 şarkı yer alıyor. Daha önce single olarak dijital platformlarda biz dinleyicileriyle buluşturduğu geçen yılı kasıp kavuran ayrıca klibiyle de çok ses getiren “Ya Bu İşler Ne” ve bu yıla damgasını vuran “Öyle Kolaysa”nın da yer aldığı albüm, bu iki tekli ile ne kadar kaliteli olduğunun haberini öncelerden vermiş.

Mabel Matiz’in “kendimi şifalandırma biçimim” diye tanımladığı albümü yepyeni bir dönemin de başlagıcı gibi duruyor. Maya’yı yaparken en büyük ilham kaynağının Anadolu, Ortadoğu, doğup büyüdüğü topraklar, Toroslar, yörükler olduğunu söyleyen sanatçı albümde hem aşina olduğumuz hem de ilk defa kulağımıza gelen sesleri , her zerresinde kendi özgünlüğünü konuşturduğu sözleriyle harmanlayıp nevi şahsına münhasır albümünü bizlere sunmuş. Albümdeki tüm şarkıların sözü müziği kendine ait olan Mabel Matiz, “Sarmaşık” şarkısının sözlerini Sıla ile birlikte yazmış. Ayrıca Gülden Karaböcek, Ah!Kosmos ve Sibel Gürsoy’da 3 ayrı şarkıda Mabel’e eşlik etmiş.

Albüm dinleyiciyi ilk şarkıdan itibaren başka diyarlara alıp götürüyor, çok büyük emek harcandığı her şarkının güzelliğinden, kendi ruhunun olmasından ve favori şarkınızı seçmenin ne kadar zor olduğundan anlaşılıyor. Albüm fotoğraflarında da Anadolu’nun, bu coğrafyanın motiflerinden etkilenen Mabel, kulaklarımıza bu kadar kaliteli tınılar fısıldarken ayrıca gözlerimize de bayram ettiriyor.

Başından beri takibinde olduğum bir dinleyicisi olarak Mabel Matiz her albümünde olduğu gibi bu albümünde de üstüne koyarak ilerlemiş. Ceylan Ertem’in instagram hesabından yaptığı payşalımda dediği gibi; Bir alternatif yaratmaya çalışmış, bir fikir vermiş, bir rica etmiş,”lütfen daha özenli,daha ayrıntıcı, daha melodik, daha özgür ve daha özgün olun.” demiş Mabel Matiz.

Bu güzel albümü Türk Müziğine kazandırdığı için Mabel Matiz’e çok teşekkür ediyorum. Yazın sıcağını bedenimizde hissettiğimiz bu günlerde, bu albüm ile ruhlarımızı da sıcakcık ve toprak kokusuyla tutacağımıza inanıyorum. Teşekkürler MAYA…

Yazı oluşturuldu 115

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön