Akbank Caz Festivali’nin Bu Yılki Sürprizi: Maisha

17-27 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 29. Akbank Caz Festivali bu yıl da İstanbul’daki caz severleri evlerine mutlu gönderdi. Özellikle sektörün ileri gelenlerini başarılı bir şekilde ağırlayan festival, büyümekte olan taze gruplara da kendilerini ifade etmeleri için şans verdi. Bu yıl dünyanın dört bir yanından gelen caz grupları arasında benim dikkatimi en çok “Maisha” grubu çekti. Daha önce kendilerini, birçok grubu tanıtmasıyla ünlenmiş “We Out Here”  toplama albümünde ifade eden Maisha 6 kişiden oluşuyor. Davulcu Jake Long önderliğinde, gitarda Shirley Tetteh, çelloda Twm Dylan, perküsyonda Tim Doyle, saksafonda Nubya Garcia ve klavyede Amané Suganami aynı sahneyi paylaşıyor. 

Afrobeat’ten Caz müziğe, geniş bir skalada performans gösteren grup kendi yaptıkları müziğe geleneksel spiritüel caz diyorlar. Benim özellikle albümlerinden deneyimlediğim kadarıyla Maisha için doğru kelime egzotik. Vurmalıların baskın olduğu şarkılarında bireysel yetenekten çok grup başarısı ön planda tutulmuş ancak konserini izlediğinizde her bir grup üyesinin enstrümanına ne kadar hakim olduğunu kolaylıkla görebiliyorsunuz. 

Daha önce bahsettiğim “We Out Here” albümlerinde yer alan “Inside the Acorn” şarkısı -belki de albümün ünündenkaynaklanmaktadır- Maisha’nın online müzik platformlarında en çok dinlenen şarkısı. Diğer şarkılarına baktığımızda maalesef işler pek iç açıcı değil. Spotify’da toplam9 şarkıları bulunmakta. Bunlardan birisi toplama albümden, üç tanesi 2016 yılında grubun ilk çıkardığı EP olan “Welcome to a New Welcome” bünyesinden, diğer 5 şarkı ise geçtiğimiz yıl çıkan “There is a Place” albümünden. Böylesine genç ve yetenekli bir grup için 15 bin gibi komik bir aylık dinlenmenin günden güne artmasını umuyoruz. 

Kadrosunda ufak değişiklikler yaparak geldikleri Akbank Caz Fesitvali’nde, onları dinlemek büyük zevkti ve Türklerin ilgisi daha tanınma aşamasında olan Maisha için yüksek sayılırdı. Onları tanıyan şanslı kişiler için bir sonraki konserlerine dahil olmalarını şiddetle tavsiye ediyorum, tanımayanlar için ise grubun “Osiris” şarkısını Maisha’yı tanımak adına uygun bir şarkı olduğunu düşünüyorum.

Yazı oluşturuldu 8

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön