PUBLIC ENEMY HIP-HOP EFSANESİ FLAVOR FLAV İLE YOLLARINI AYIRIYOR

Mert Turhan’ın yazısıdır.

Public Enemy 35 yıllık birliktelikten sonra, hip-hop’un ve grubun önemli simgelerinden biri haline gelmiş olan Flavor Flav ile yollarını ayırıyor. Ani ayrılık; rapçinin geçtiğimiz pazar günü Chuck D’nin, Bernie Sanders’ın mitinginde düzenleyeceği konser hakkında Bernie Sanders’a ihtarname göndermesinden sonra gerçekleşti.
Chuck D, ayrılık hakkında yaptığı kısa açıklamada “Public Enemy ve Public Enemy Radio bundan sonra yollarına Flavor Flav olmadan devam edecektir. Kendisine verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz ve kendisine bol şans dileriz.” sözlerini kullandı.
Public Enemy Radio (Chuck D önderliğinde kurulan DJ Lord, Jahi ve the S1Ws’i içeren Public Enemy oluşumu), Flavor Flav’ın ihtarnamesinden sonra da belirttikleri üzere pazar günü Bernie Sanders mitinginde sahne aldı.
Flavor Flav avukatı Matthew Friedman aracılığıyla Bernie Sanders’a yolladığı ihtarnamede Sanders’ı kendisinin izni olmayışı ve seçim sürecinde herhangi bir adayı desteklememesine rağmen kendisinin imajı ve markalı saatini kullanması ile suçladı.
İhtarnamede, “Chuck kendisine uygun gördüğü sürece siyasal görüşlerini ifade etmekte özgürdür fakat Chuck tek başına Public Enemy’yi temsil edemez. Planlanan sahnede Chuck D yalnız olacaktır, Public Enemy olmayacaktır. Public Enemy’yi gerçekten tanıyanlar böyle bir hareket yapılmayacağını bilir. Flavor Flav’sız Public Enemy olmayacağını herkes biliyor.” sözleri yer aldı.
Friedman mektuba ayrıca, “Flav, bu seçim döngüsünde herhangi bir siyasi adayı desteklemedi. Bu son derece yanıltıcı anlatıyı sürekli olarak duyurmak, kasıtlı olarak yanıltıcı olmasa bile en azından dikkatsiz ve sorumsuzdur” dedi. “Siyasi bir kampanyanın Amerikan kültüründeki bu ikonoklastik figürlerin sanatsal bütünlüğüyle o kadar dikkatsiz olması talihsiz bir durum.” diye ekledi.
Ayrıca mektubun alt kısmında Flavor Flav, el yazısıyla “Hey Bernie, bunu yapma.” diye ekledi.
Flavor Flav’ın kovulmasından önce Sanders’a gönderdiği mektupla alakalı grup arkadaşı Chuck D, ”Kendisi 30 yıldan fazla bir süredir para için hareket ediyor ve hayırlı işler yapmıyor. Kendine çekidüzen vermek için bir senesi var yoksa aramızdan ayrılır.” diye belirtti.
Chuck D’nin avukatı, “Yasal bir bakış açısından bakarsak Chuck istediği zaman Public Enemy adına sahne alabilir, Public Enemy markasının tek sahibi kendisidir. 80’lerin ortasında grubun logosunu kendisi çizdi ve Flavor Flav’ın en çok anılan şarkı sözlerini de kendisi yazdı.” sözlerini ekledi.
Yıllardır aralarında gerginlik olduğu bilinen ikili, bu olay ile yollarını ayırdı. 2017 yılında Flavor Flav Chuck D’yi kendisinin ünü ve imajını kullanarak kar payların dengesiz olarak paylaştırılmasından dolayı dava etmişti.

Yazı oluşturuldu 115

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön