Röportaj: Mathilda

Güney kampüsü ve çimlerde eğlenmeyi çok özledik. Geçtiğimiz senenin Battle of the DJs finalistlerinden, bizi müziğiyle serinleten Mathilda’yla -gerçek adıyla Ezgi’yle- birlikte o günlerin enerjisini hissettiren bir röportaj yaptık. Aynı zamanda kendi kariyerine ve yarışma deneyimlerine değindik. Bu kısa röportajı okumanızı tavsiye ederiz!

rb: En başına gidelim, DJ’liğe ne zaman ve nasıl başladın ?

M: 2014’ten 2018’in sonuna kadar bu müziği dinledim. Hem de çok dinledim. İlk performansım 2018’in Aralık ayındaydı. Bir buçuk senedir DJ’liğe devam ediyorum diyebiliriz.

rb: İlk başladığın zaman tarzın neydi, zaman içerisinde tarzında değişiklikler oldu mu?

M: Tarzım değişmedi. Melodik teknoyla başladım ve öyle devam ediyorum. Genelde içinde melodisi ve “groove”u olan şarkıları çalmayı seviyorum.

rb: Yarışmaya katılmaya nasıl karar verdin?

M: DJ akademisinden mezun olduğumda herkes yarışmalara saldırıyordu. Ben başlarda oralı değildim. Yarışmalara katılma amacım hiç yoktu. Bir sürü yarışmaya denk geldim o dönem. Arkadaşlarımdan radyo boğaziçi’nin yarışması olduğunu duydum. Uzun süredir bu müziği takip ettiğim için radyo boğaziçi’nin yarışmasının da iyi olduğunu biliyordum. O dönem Fenerbahçe’de bir mekânda iki arkadaşımla beraber müzik direktörlüğü yapmaya başladım. Camiaya hızlı bir giriş yapmış olduk. Orada kazandığım deneyimler kendime güvenebileceğimi gösterdi. Sonrasında bir yarışmaya katılmaya karar verdim ve bu radyo boğaziçi’ninki olmalı diye düşündüm. Amacım birinci olmaktı.

rb: Peki, Battle of the DJs senin için nasıl bir deneyimdi?

M: Abartmıyorum, inanılmazdı. Her şeyden önce çok güzel bir sahne vardı ve jüri Türkiye’nin en iyi DJ ve prodüktörlerinden oluşuyordu. Sponsorlar çok iyi, sahne çok iyi. Gittiğimde heyecanımdan çalamayacağımı düşündüm. O sahnede yaşadığım heyecanı bugüne kadar başka hiçbir sahnemde yaşamadım. Sahneye çıkıp “play”e bastığımda bütün heyecanım gitti. Gerçekten inanılmaz bir deneyimdi benim için. Sahne heyecanı bir kere atılıyormuş ve ben de heyecanımı o sahnede attım. Ondan sonraki sahnelerimde çok daha rahattım. Gerçekten herkese tavsiye ediyorum.

rb: Battle of the DJs den beri diğer sahnelerin nasıl geçti, bir yılını nasıl geçirdin ?

M: Herkesin setlerini dinletmeye çalıştığı tecrübeli isimlerin jüriliğinde gerçekleşen bir yarışma. Bu yüzden herkesin konuştuğu ve önemli bir yarışma. Gerçekten çok farklı bir deneyimdi ve bana değişik kapılar açtı. Bir kere kendini kanıtlamış oluyorsun bir nevi. Bu yarışmada kendimi kanıtlama fırsatım olduğu için çok mutluyum.

rb: Katılacak olanlara tavsiyelerin nelerdir?

M: Tarzlarını iyi belirlemeleri gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu set çok uzun bir set değil. Yarım saat süreniz var. Yarım saatte kendini mixinle ispat edebilirsin ve tarzınla kendini öne çıkarabilirsin. O yüzden çok dağılmamak gerekiyor bence. Kendi tarzlarında çalmalarının da bir artı olacağını düşünüyorum. Müzikteki kişiliklerini ortaya koymaları gerektiğini düşünüyorum. Bu yarışma sayesinde Uludağ Müzik Festivali’nde çaldım ve orası da bana çok güzel kapılar açtı. Sonar House’dan çok güzel eğitimler aldım. Dolayısıyla bana çok şey katan bir yarışma oldu. Herkese tavsiye ediyorum.

2019 Battle of the DJs yarışmamızın finalistlerinden biri olan Mathilda’yla gerçekleştirdiğimiz röportajın sonuna geldik. Yarışmayla ilgili detayları Facebook’taki etkinlik sayfamızda bulabilirsiniz: https://www.facebook.com/events/162232978555622/

Yazı oluşturuldu 115

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön