Âme – Klein Phönix İstanbul

Ahsen Çamlıca’nın yazısıdır.

Kapılarını sınırsız eğlenceye açtığı günden beri eğlence hayatının en çok ses getiren mekanlarından biri olan Klein Phönix’te, 12 Kasım Cuma gecesi Alman ikili Âme, dinleyicilerine unutulmaz anlar yaşattı. 

Geceyi Âme’den önce Ata Günay, Aytak Erdem ile Semih Ergün üçlüsünün oluşturduğu Avangart Tabldot grubu başlattı. 2016’dan beri birlikte müzik yapan bu ekip, afro ve disco esintilerini ortak paydada buluşturarak benzersiz bir giriş yaptı. 

Avangart Tabldot, DJ setini Âme’ye bırakırken saatler 22.00’yi gösteriyordu. Âme, yani Frank Wiedemann ve Kristian Beyer, 2001’den beri ikili olarak anılsalar da genelde ayrı sahne alıyor. Geçtiğimiz cuma, grubun setleriyle parlayan üyesi Kristian Beyer, geceye damgasını vuran isimdi. House müziğin hakkını fazlasıyla veren Âme yine şaşırtmadı ve Klein Phönix’in rakipsiz atmosferiyle güçlerini birleştirerek önce radyo boğaziçi olarak bize, sonrasındaysa tüm katılımcılara unutulması güç bir deneyim yaşattı. 

Âme, 2001’den beri inovatif personasına sıkı sıkıya tutunan ve elektronik müziğe özgün bir yorum getirmeyi pas geçmeyen bir grup. Yaklaşık 20 senelik profesyonel kariyerlerinde akışkan ve dinleyenleri spiritüel bir yolculuğa çıkaran setlere imza atan ikili, bir yandan da house müziğin sınırlarını zorlamaya devam ediyor. Grubun prodüktör olarak öne çıkan üyesi Frank Wiedemann; Innervisions ve Bigamo Musik şirketlerinin de sahibi, aynı zamanda Âme’yle yetinmeyip A Critical Mass, Schwarzmann ve Howling gruplarında da elektronik müzik kariyerine devam ediyor. Yukarıda da belirtmiş olduğumuz gibi grubun DJ setleriyle öne çıkan üyesi Kristian Beyer ise tıpkı yıllar öncesinde olduğu gibi Detroit techno tabanlı müziğiyle grubu tamamlıyor ve Klein Phönix’te müziğinin eşsiz dalgalarını bizimle buluşturuyor. 

Şehir yaşamının temposunu gittikçe arttırdığı bu dönemde bir mola vermek ve derin bir nefes almak için bize alan açan Klein Phönix’e teşekkür ediyor, bir sonraki etkinlikte görüşebilmeyi iple çekiyoruz! 

Sizin için bir playlist bırakıyor, müzikli günler diliyorum!

Yazı oluşturuldu 115

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön