L’OREAL PARİS STAND UP PROGRAMI İLE 5D EĞİTİMİ

19. radyo boğaziçi Müzik Ödülleri’ni geride bıraktık. Heyecanımızın yüksek olduğu pandemi sonrası ilk yüz yüze törenimizde L’oreal, Stand Up projesi ve 5D eğitimi ile bizlerleydi!

Hepimizin -maalesef ki- bildiği üzere sokak tacizi, günlük hayatta en sık rastladığımız problemlerden biri. Kadınların %78’inin karşılaştığı bu durum, kişinin günlük akışından özgüvenine kadar hayatının birçok noktasında yaralar açıyor. Karşı karşıya kaldığımızda ise her zaman nasıl bir müdahalede bulunmamız gerektiğini kestiremeyebiliyor, bazen de korkudan ve şoktan en doğru tepkileri veremeyebiliyoruz. 

Stand Up programı ve 5D eğitiminin öğrettikleri tam olarak bu noktada devreye giriyor. Bize asıl refah ve mutluluğu sağlayacak çözüm aslında taciz zihniyetini tamamen ortadan kaldırmak olsa da bunu yapmak çok daha kolektif, derin ve uzun süreli bir çalışma gerektiriyor. Stand Up programı, lokal partneri Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) aracılığı ile verdiği eğitimlerle bugünümüzü kolaylaştırmayı, çevremizde ya da kendimize karşı bir tacizle karşılaşırsak herkesin güvenliğini sağlayarak neler yapabileceğimizi bize göstermeyi hedefliyor. Eğitim aslında hepimizin içten içe farkında olduğu çözüm yollarını bizler için sistematikleştirerek daha soğukkanlı bir yaklaşım sergilememize yardımcı oluyor. Kurban suçlayıcı bir tavır kullanmadan herkesin bu tarz durumlara farklı tepkiler verebileceğini de göstererek beş farklı çözüm yolu öneriyor:

1.Dikkat Dağıt

2.Dahil Et 

3.Delillendir

4.Doğrudan Müdahale Et

5.Dayanışma Göster

Travma yaratabilecek, şoka uğratacak durumlara herkesin vereceği ilk tepki farklıdır. Ses çıkaramamak, sadece kaçmak istemek, şahit olduğunuzda nasıl bir müdahalede bulunacağınızı bilmemek gibi durumlar kimseyi suçlu kılmaz. Ancak başımıza geldiğinde ya da şahit olduğumuzda soğukkanlılığı koruyarak herkesi güvende tutacak doğru tepkileri vermek hayati bir fark ortaya koyabilir.

Bu farkındalığı kazanmak için size yol gösterecek Stand Up projesi hakkındaki detaylı bilgiye projenin internet sitesinden ulaşabilir, aşağıdaki linki takip ederek 5D eğitimine başvurabilirsiniz.

Eğitim başvuru linki: https://www.standup-international.com/tr/tr/training/landing

Yazı oluşturuldu 115

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön